Saturday, October 14, 2017

Geslaagde Nacht van de Duisternis


Sterrenvereniging Helios was ook dit jaar paraat op de Nacht van de Duisternis. 

Vanaf 19h00 stond een enthousiaste delegatie van Helios klaar in Langdorp ter hoogte van het Wolfs café. De Helios delegatie bestond uit 6 leden (Bart, Dany, Hans, Pascal, Patrick en Walter) en zij zorgden voor de opstelling van 5 kijkers. Heel wat kijklustigen en geïnteresseerde bezoekers kwamen langs en een ieder gaf zijn uitleg en toelichting. De open hemel zorgde ervoor dat er wel degelijk naar de sterren en planeten kon worden gekeken. In de vroege vooravond was Saturnus nog zichtbaar en is dus een klepper van formaat. Daarna werden andere (dubbel) sterren en objecten (M13, M27, M31, M45, M57, ..) getoond die menig bezoeker kon appreciëren. 

 In totaal mochten we 40 bezoekers ontvangen. Later kwam de mist opzetten zodat het tijd werd om op te ruimen en er ook wat tijd was om bij te praten. Tegen 23h00 sloten we af en keerde iedereen tevreden huiswaarts. 

 Nog een woordje van dank aan alle aanwezigen alsook ook aan Dany, onze logistieke drijfkracht die voor warme drank en versnapering zorgde.